Winkelwagen

Verzending binnen 1 werkdag

Wat zijn androgenen en androgene steroïden

In de zoektocht naar omvang en spiergroei wenden veel mannen en vrouwen zich tot androgenen zoals androgene steroïden. Hoewel je ze misschien kent als anabole steroïden, zijn de voordelen die deze verbindingen bieden gericht op het vergroten van de spieromvang en de hersteltijd. Ondanks de anekdotische rapporten en bewezen resultaten, zijn de bijwerkingen van androgene steroïden niets om mee te rotzooien.

Laten we eens kijken wat androgeen is, waarvoor androgene steroïden worden gebruikt, hun bijwerkingen en veiligere alternatieven.

Wat zijn androgenen en androgene steroïden?

Androgenen zijn een type hormoon dat een directe invloed heeft op de ontwikkeling van geslachtsorganen, het metabolisme en de gemoedstoestand, om maar een paar dingen te noemen. De bekendste is testosteron.

Hoewel androgenen doorgaans worden geassocieerd met mannelijke kenmerken, zoals grotere spieren en een lagere stem, produceren zowel mannen als vrouwen androgenen voor een gezonde ontwikkeling. Het enige verschil is dat mannen meer androgenen produceren, wat meer mannelijke kenmerken bevordert.

Androgene steroïden zijn een synthetische versie van androgenen zoals testosteron die veel van dezelfde functies activeren als het eigenlijke hormoon, met name spiergroei, en daarom zijn anabole androgene steroïden zo populair bij bodybuilders.

Androgenen versus anabolen: is er een verschil?

Laten we wat verwarring over androgenen versus anabole steroïden opruimen. Dit zijn niet twee verschillende soorten steroïden. Ze zijn hetzelfde, maar het verschil in namen komt van de fysieke eigenschappen die ze promoten.

Androgeen: dit verwijst naar fysieke kenmerken die betrekking hebben op groei tijdens de puberteit. Wanneer een extreem androgeen hormoon zoals testosteron en dihydrotestosteron (DHT) in grote hoeveelheden vrijkomt tijdens de puberteit, triggert het een verzwaring van de stem, de groei van het gezichtshaar en de ontwikkeling van spiermassa.

Een toename van androgene effecten van een steroïde leidt tot een aantal bijwerkingen, waaronder hartproblemen en afhankelijkheid van testosteron. Voor vrouwen kan dit de ontwikkeling van mannelijke kenmerken betekenen, zoals gezichtshaar en een zwaardere stem.

Anabool: Aan de andere kant verwijst anabool strikt naar de impact op spierweefsel. Steroïden hebben het anabole effect op de spiermassa dat ze de groei in grootte en vorm bevorderen.

Het doel van de meeste steroïde gebruikers is om er een te vinden die anabole voordelen bevordert zonder de androgene bijwerkingen.

Hoe gebruikt men androgene steroiden?

Androgene of anabole steroïden kunnen worden ingenomen als een orale capsule of tablet, crème, gel of injectie. De twee meest voorkomende manieren om steroïden te gebruiken, zijn een tablet of injectie.

Alle steroïden worden aanbevolen om als een cyclus te worden ingenomen, tenzij anders aangegeven door een arts. Een standaard anabolenkuur van anabole steroïden duurt vaak 6 tot 12 weken . Typisch, meer ervaren steroïde gebruikers zullen hun anabolenkuur verlengen.

Dit wordt gevolgd door een off-cycle waarbij de gebruiker stopt met het innemen van de steroïde. Dit kan slechts vier weken duren en wel een paar maanden voordat de volgende kuur begint. In een poging de bijwerkingen van androgene steroïden te minimaliseren, zal de gebruiker onmiddellijk een zogenaamd Post Cycle Therapy product gebruiken oftewel een nakuur.

Steroïden kunnen ook worden gestacked, dat is wanneer je twee of meer verschillende maar complementaire steroïden samen combineert. Dit wordt gedaan om de oestrogene bijwerkingen te minimaliseren en tegelijkertijd de gunstige effecten van alle stoffen te maximaliseren. Hoewel het tijdens een kuur effectief kan zijn, hoe meer steroïden u gebruikt, hoe groter het risico op serieuse bijwerkingen.

Een methode om steroïden te gebruiken, waarvan word gezegt dat het het lichaam helpt zich aan de dosering van steroïden aan te passen terwijl de ergste bijwerkingen worden vermeden, wordt piramidevorming genoemd. Dit is wanneer je begint met een lage dosering van de steroïde en de dosering geleidelijk met de dag verhoogt. Zodra je het midden van uw cyclus bereikt, piek je de dosering en verlaagt je deze langzaam totdat u uw off-cycle bereikt.

Verschillende soorten steroïden

Zoals we hierboven vermeldden, zijn er vier manieren waarop steroïden vaak worden gebruikt, maar de twee meest populaire manieren zijn via orale medicatie en injecties. Laten we eens kijken hoe u een steroïde gebruikt, samen met enkele voorbeelden van androgene steroïden:

Orale steroïden: dit type steroïde komt meestal in de vorm van een tablet of capsule. De gebruiker moet de orale steroïde minstens twee keer per dag innemen, afhankelijk van de dosering. Populaire voorbeelden van orale steroïden zijn Winstrol, Anadrol en Anavar.

Injecteerbare steroïden: de steroïde wordt via een injectienaald in de spier geïnjecteerd.
In tegenstelling tot orale steroiden, zijn injecties slechts een paar keer per week nodig. Maar dit is afhankelijk van de steroïde en de dosering. Deca Durabolin, Testosteron en Boldenone zijn populaire voorbeelden van injecteerbare steroiden.

Waarom worden steroïden gebruikt in de sport?

Androgene steroïden worden om drie belangrijke redenen in de sport gebruikt:

Prestatieverbetering: Studies tonen aan dat één van de belangrijkste redenen waarom atleten steroïden gebruiken, is om de prestaties in de door hen gekozen sport te verbeteren. Steroïden hebben een direct effect op het vergroten van kracht en uithoudingsvermogen, waardoor ze effectief zijn in de sportwereld, vooral als het gaat om op lichaamsbouw gebaseerde sporten zoals bodybuilding.

Spiergroei: het is ongetwijfeld dat androgene steroïden meestal worden geassocieerd met een toename van spierweefsel, vandaar het verband met de bodybuildingwereld. Studies tonen aan dat anabole steroïden ongelooflijk effectief zijn bij het verhogen van hypertrofische groei door toename van androgenen.

Herstel na de training: het is geen verrassing dat de normale trainingsroutine van een steroïde gebruiker zal toenemen zodra hij begint met zijn anabolenkuur. Als je je afvraagt ​​hoe iemand een waanzinnig trainingsschema zou kunnen volhouden met een krankzinnige hoeveelheid gewicht, zitten daar ook anabole steroïden achter. Studies tonen aan dat ze de hersteltijd kunnen verkorten, waardoor een snellere spiergenezing wordt bevorderd.

Populaire androgene anabole steroïden

Hoewel er veel anabole steroïden op de zwarte markt verkrijgbaar zijn, zijn er 10 die algemeen worden genoemd als de meest betrouwbare voor spiergroei en sportprestaties:

 • Dianabol
 • Anavar
 • Sustanon
 • Clenbuterol
 • Winstrol
 • Trenbolone
 • Deca Durabolin
 • Testosteron
 • Oxymetholone
 • Primobolan

Bijwerkingen en risico’s van androgene anabole steroïden

Als je steroïden gebruikt, is er geen manier om eventuele bijwerkingen te omzeilen. Het enige verschil is de ernst. Of het nu legaal is voorgeschreven of illegaal wordt gebruikt, hier zijn de meest voorkomende bijwerkingen die op de lange termijn geen invloed lijken te hebben op uw gezondheid of waarvoor ernstige voorgeschreven medicatie nodig is:

 • Opgeblazen gevoel ( vocht vasthouden)
 • Huidproblemen (voornamelijk een toename van acne)
 • Haaruitval
 • Veranderingen in je libido (kan toenemen en afnemen)

Hier is het volgende niveau van ernst waarvoor medische tussenkomst in de vorm van voorgeschreven medicatie nodig zou kunnen zijn:

 • Gynaecomastie (mannelijke borsten)
 • Moeilijkheden bij het plassen
 • Veranderingen in het cholesterolgehalte
 • Laag aantal zaadcellen

Ten slotte, of het nu gaat om misbruik of verkeerd gebruik van steroïden, zijn hier ernstige bijwerkingen die u kunt verwachten bij het gebruik van anabole steroïden:

 • Cardiovasculaire problemen zoals een snelle hartslag of een hartinfarct
 • Levende schade die kan leiden tot tumoren
 • Botverlies en afbraak van kraakbeen
 • Lage testosteronniveaus
 • Ernstige stemmingswisselingen (woede tot depressie)

Vrouwen zijn vooral vatbaar voor de bijwerkingen van androgene steroïden en ze hebben hun eigen categorie om zich zorgen over te maken:

 • Krimpende borsten
 • Onregelmatige menstruatiecyclus
 • Lagere stem
 • Grote clitoris
 • Haargroei in het gezicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en kortingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven €150

100% betrouwbaar

U krijgt altijd uw bestelde producten

Snelle verzending

Binnen 1 dag verstuurd

Klantenservice

Wij zijn altijd bereikbaar!

© 2015-2021 AnabolenPlaza.nl

Mail niet ontvangen?

Voeg [email protected] toe als contactpersoon, zodat de bestelgegevens niet in de spam belanden. Bedankt!